Lonza е един от водещите световни доставчици на фармацевтичната, медицинската и life science индустрии. Предлаганите продукти и услуги обхващат нуждите на клиентите от научните изследвания до производството на краен продукт.

Lonza е световен лидер в производството на химични и биологични APIs.

Lonza има големи възможности в големи и малки молекули, пептиди, аминокиселини и нишови биопродукти, които играят важна роля в развитието на нови лекарства и медицински продукти. Lonza предлага развитие и custom manufacturing на APIs.

Хранителни добавки

Lonza предлага хранителни добавки за хора и животни. От продуктовата група за хора, на фокус са:

  • Carnipureтм – L-Carnitine (0% D-Carnitine) в най-чистата му форма
  • Resist Aid– поддържа здрава имунната система и има антиоксидантно действие
  • Niacin (В3) и емулгатори за храни

Lonza е световен лидер в microbial control, предлагайки иновативни решения за унищожаване или селективно инхибиране растежа на вредни микроорганизми. Дейността й обхваща следните области:

Хигиена и консервиране

Продуктите на Lonza намират приложения в почистващи препарати, дезинфектанти и различни решения за хигиенизиране и превенция в индустриални и битови домакинства, безопасност при храни, грижа за животни, селско стопанство, професионални почистващи услуги, грижа за очите, съставки за медицински продукти и други.

ПРОДУКТОВ КАТАЛОГ

Защита на материали

Lonza предлага биоциди за антифаулинг (противообрастващи) бои, течни формулации за металообработка; агенти предпазващи пластмасови части, лубриканти и други добавки; лубриканти при прахова металургия; покрития и други строителни елементи

Обработка на води

Продукти за обработка на води в плувни басейни и СПА с и без хлор; дезинфектанти за питейна вода и захранващи системи; за индустриални и битови цели; обработка на повърхностни води за питейно-битово водоснабдяване; слимициди и специални добавки при производство на хартия; биоциди за индустриални охлаждащи системи и други;

Обработка на дървесина

Lonza е най големият производител и доставчик в света на продукти за индустриална обработка и защита на дървесина, като продукти, които предпазват дървото от термити и насекоми, гъбички, мухъл и плесен, влага и огън; Wolman, Tanalith и Dricon са група продукти, които повишават ефективността на дървесина.

Селско стопанство

Междинни продукти, които допринасят за оптимизиране формулации за защита на земеделски култури; специални продукти за дезинфекция на хранителни производства и ферми за животни; торове на база амониев нитрат; междинни химикали за производството на потребителски активни съставки; молускициди за борба с охлюви.